Meeting ARPN

Mobility in tijden van Corona

Het is de tweede week van de ‘Intelligent Lock Down’ zoals onze Premier Rutte het benoemde. Deze lock down is uniek voor ons als Nederland en ik ben er wel trots op, want het apelleert aan ons gezond verstand, ons fatsoen, onze hoffelijkheid en onze zorg voor de medemens. Aan de vele maatregelen die jullie als leden en als associate leden genomen hebben kunnen wij aflezen dat ieder bedrijf in de keten van Mobility Dienstverlening daar serieus over nadenkt en mee omgaat. Wij zijn verrast door de inventiviteit en de blijmoedigheid waarmee de verhuizers, de makelaren, de short stay providers, de financieel dienstverleners, de verzekeraars, de scholen, de gemeenten, de IND na de 1e onwennigheid ermee omgaat. Chapeau!

Onvermijdelijk gaat het min of meer tot stilstand komen in onze industrie nu het sluiten van grenzen, van loketten en scholen tot voorlopig 1 juni a.s. een feit is en daar hebben wij allen last van. Wellicht ten overvloede wijzen wij jullie op de NOW regeling voor bedrijven en ZZP’ers die onze overheid ter beschikking stelt. Wij gaan er vanuit dat ieder voor zich zijn/haar freelancers hierover informeert.

Het zal jullie dus ook niet verrassen dat de geplande en al eerder uitgestelde Face-to-Face meeting van 14 mei a.s. niet zal plaatsvinden. Het jaar 2020 zal slechts één Face-to-Face meeting kennen, in het najaar. We komen bij jullie terug met een nieuwe datum.

Hieronder een aantal updates vanuit onze leden:

EXPAT CENTRA
In Rotterdam is het stadhuis gewoon open voor afspraken voor eerste inschrijving. en zij accepteren de inwilligingsbrief van de IND als de klant geen sticker of verblijfsvergunning heeft. Rotterdam Expat Centre is fysiek gesloten tot 6 april, afspraken worden rechtstreeks bij publiekszaken Rotterdam gemaakt. Wel zijn we telefonisch en per mail bereikbaar voor alle vragen https://rotterdamexpatcentre.nl/frequently-asked-questions/covid-19-virus/
Amsterdam https://www.iamsterdam.com/en/our-network/in-amsterdam
The Hague https://www.thehagueinternationalcentre.nl/news/2020-03/additional-measures-at-the-hague-international-centre
Eindhoven expat center is tot en met 6 april officieel als locatie dicht. Maar zijn wel via telefoon en e-mail bereikbaar. Op dit moment neemt het stadskantoor onze afspraak waar op locatie stadskantoor. Wij plannen wel de afspraken zelf in en sturen de agenda vervolgens door naar de collega’s van het stadskantoor. Dus graag afspraken wel via ons laten inplannen. De medewerkers van het stadskantoor voeren de afspraak op dezelfde manier uit als op het Expat Center: BSN wordt meteen meegegeven mits de persoon in Eindhoven woont.

ABN AMRO wil een vragenuurtje organiseren via WebEx.
Er is veel gebeurd de afgelopen paar weken, zegt ABN en wij hebben processen in bankzaken aangepast en wij kunnen ons voorstellen dat dit veel vragen oproept bij onze partners. Wij willen ook graag horen hoe jullie deze tijd ervaren en of jullie misschien nog ideeën hebben hoe we de komende tijd onze klanten kunnen bedienen.

Hierbij tevens een link naar de AON website waarop experts, elk vanuit hun eigen risico expertise, actuele artikelen, de laatste inzichten en hun visie op de actuele ontwikkelingen delen. De site wordt dagelijks bijgewerkt.

MAKELAREN komen de zoeker tegemoet en organiseren virtuele home findings met Skype en andere videoverbindingen.

VERHUIZERS hebben te maken met meer outbound bewegingen, expats die ’naar huis’ willen. Videotaxaties vinden nu meer plaats dan voorheen.

Laat het ons horen als je een alternatieve manier van dienstverlening hebt ontworpen, laten we van elkaar leren. De wereld zal er anders uitzien als dit eenmaal achter de rug is, zoveel is zeker. Tot de tijd, stay safe!!

Namens het Bestuur,
Petra Hasselbach | Chair

Share this post