Makelaarsvereniging Amsterdam

Beste leden,

Petra en Cristian hebben deze week een 2e ontmoeting gehad met de MVA, de Makelaarsvereniging Amsterdam.

De MVA heeft het afgelopen jaar flink aan de weg getimmerd en beslaat nu 76 kantoren die gecertificeerde Expat Brokers hebben die ook cultuurtraining krijgen en training in de Engelse taal. Hieronder wat extra informatie:

MVA Certified Expat Broker Platform

MVA Certified Expat Broker is een samenwerkingsverband van +/- 76 NVM-kantoren, die zich specialiseren in huisvesting (huur en koop) voor expats. MVA Certified Expat Broker is enkele jaren geleden gestart op verzoek van gemeente Amsterdam om de uitwassen in de huisvestingsbranche voor expats tegen te gaan. MVA Certified Expat Broker is partner van In Amsterdam (het voormalige Expatcenter Amsterdam).

MVA Certified Expat Broker is de enige gecertificeerde partij op gebied van huisvesting van expats en heeft als samenwerkingsverband een marktaandeel van 90% in de Amsterdamse regio. Begin dit jaar zijn er ook in Leiden, Den Haag, Utrecht en Rotterdam MVA Certified Expat Brokers gevestigd en we blijven groeien. Om deel uit te maken van het MVA Certified Expat Broker Platform (MEP) moet een makelaar aan bepaalde criteria voldoen, waaronder een verplichte opleiding, bestaande uit: Leerlijn verhuur en Business English in Vastgoed of Verdiepingstraining cultuurverschillen voor vastgoedprofessionals. Ook hebben ze een actieve deelname in minimaal 1 commissie (bv. financiën, sales, belangenbehartiging etc.). We vinden het belangrijk dat ze een bepaalde standaard hebben.

We hebben in deze meeting met MVA besproken hoe wij beiden als belangen-behartigende partijen zouden kunnen samenwerken, onder meer op politiek gebied aangezien de MVA 2 keer per jaar wordt uitgenodigd door de wethouders van de gemeente Amsterdam om feedback te geven over de marktsituatie. Hiervoor is van alle partijen feedback nodig, dus ook van ons als relocators om te melden waar wij tegenaan lopen en nodig hebben! MVA is inmiddels opgenomen als Associate Member bij de ARPN.

Dinsdag 12 juni aanstaande geven wij een vervolg aan dit overleg te Amsterdam.

 

Namens jullie bestuur,

Petra Hasselbach | chair

 

Share this post