Bankrekening openen ABN Amro

Beste relatie,
Graag vragen wij jouw begrip en medewerking in een aanpassing binnen onze dienstverlening, ten aanzien van klanten die onlangs vanuit het buitenland zijn ingereisd. Nieuwe rekeningen kunnen worden geopend via de dienstverlening van ABN AMRO International Clients. Dit indien een klant minimaal twee weken in Nederland is en geen symptomen van het Corona Virus heeft. ABN AMRO volgt hierin de richtlijnen van het RIVM. (https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus)
Wat is de achtergrond?
ABN AMRO wil onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Om onze klanten en collega’s een zo veilig mogelijke omgeving te bieden, hanteren wij een maatregel voor klanten die korter dan twee weken in Nederland zijn. Wij vragen je daarom hierbij om de afspraak voor het openen van een rekening, te laten plaatsvinden nadat de klant/medewerker twee weken in Nederland is. Deze maatregel betreft de incubatietijd van het virus.
Wat betekent dit concreet?
Indien de klant en/of medewerker arriveert in Nederland, kan de nieuwe rekening 2 weken na aankomst geopend worden.
Waarom wordt dit beleid gehanteerd?
We begrijpen dat u vragen heeft over waarom we dit beleid hanteren. We willen er alles aan doen om onze dienstverlening op orde te houden en dit op een zo veilig mogelijke manier te blijven hanteren. Voor zowel de klant als onze medewerker. Heb je nog vragen, neem dan contact op met jouw contactpersoon binnen ABN AMRO International Clients.
Hoe maakt je dan specifiek een afspraak?
Je kunt via de reguliere wijze een afspraak bij ons inplannen. Geef daarbij aan dat de klant al minimaal twee weken in Nederland is. Voorafgaand de afspraak, wordt dit door ons ook met de klant en/of medewerker besproken.
Goed om te weten..
Vanaf maandag 6 april a.s. is het mogelijk om via de mobiel bankieren app van ABN AMRO een bankrekening aan te vragen voor klanten met een niet Nederlands paspoort.
Dit kan vanaf 6 april via de volgende link: aanvraag openen rekening. Let op : De klant moet hiervoor in het bezit zijn van een BSN nummer als ook een adres in Nederland.
Alvast hartelijk dank voor je begrip en mochten er nog vragen zijn dan horen wij dat graag.
Share this post